Digital: A Love Story

Not: Aşağıdaki yazı sitemizdeki ilk konuk yazar yazısıdır. Devamına vesile olması dileğiyle. Yazarımız Ömer "Tesla" Akyol hem sevdiğimiz bir arkadaşımız olup aynı zamanda da sevdiğimiz bir indie/amatör oyun geliştiricidir. Dağhan "Chaosmaker" Demirci ile birlikte geliştirdikleri oyunlarına www.inspire13.com adresinden ulaşabilirsiniz.

Her şey Amie Workbench'inizi açmanız ve mesaj kutunuzda Wong amcadan gelen: "Bilgisayarın hayırlı olsun, istersen çevirmeli modeminle BBS'lere bağlanabilirsin ama faturaya dikkat et..." mesajını görmenizle başlıyor. Bir dakika, bir dakika... ne çevirmeli bağlantısı, ne BBS'i, bu Amie Workbench sanki Amiga Workbench gibi, hangi yıldayız, neler oluyor?? ... Tamam baştan alalım, yıl 1988, babamız bize yeni bir bilgisayar almış, müzik çalardan başka bir programımız yüklü değil, neyse ki Wong amca çevirmeli modemimizi kullanmamız için dialer programı göndermiş. Artık BBS'lere bağlanabiliriz, mesajdaki numarayı dialer ile arıyoruz ve artık biz de Christine Love'ın hikayesinin bir parçasıyız...

Digital: A love story, sizi 80'li yıllara götürecek, kaçak telefon görüşmesi yaptırcak hatta yeri gelince bazı sistemleri hacklemeniz gerekecek. Oyun sizi kavraymayı başarırsa, hikayenin parçalarını birleştirip gizemi çözebilmek için her şeyi yapacaksınız.

Tekrar BBS'li yıllara dönmek isteyenler, merak edenler, Uplink'i tarzı oyunları sevenler yada farklı bir oyun deneyimi arayanlar bir deneyebilir.

Windows, Mac ve Linux sürümleri de var.

İndirmek için: www.scoutshonour.com/digital/

Yorumlar

Ases dedi ki…
BBS ve Uplink adlarının oyun tanıtımında geçtiğini görünce hemen indirdim ve oynamaya başladım. Ancak sanırım iki saat gibi kısa sürede bitiyor bu oyun. Çok uzun süre bir insanı oyalayamıyor yani. Oyunda eğlence ve sürpriz faktörü az sadece eski dostum dial-up modemin sesini duymak hoş oldu.

Lineer giden senaryo da bir eksi puan bu oyun için. Uplinkte örneğin senaryoyu takip etmeden sağa sola bankalara filan musallat olarak zengin bir hacker olup çıkabiliyorsun. Burada hikayenin dışına çıkma şansın hiç yok.

Keşke daha uzun ve daha güzel olsaymış.