GGJ 2011 İçin Start Verildi

Global Game Jam her yıl bütün dünyada birçok farklı merkezde oyun geliştiricilerin bir araya gelip bütün yaratıcılıklarını konuşturdukları çok harika ve eğlenceli bir etkinliktir. Ki zaten bizim blogumuzu takip ediyorsanız Global Game Jam'in ne olduğunu bilmeme olasılığınız bayağı düşük. Ama o inanılmaz küçük olasılığın gerçek olması durumunda neden bahsettiğimi anlamayın diye ufak bir açıklama yapma gereği duydum. Ya da yazıyı gereksizce uzatmak için bahaneler uyduruyorum, siz karar verin :).

Neyse efenim, biz burada olmayacak mı, ne zaman olacak, ses çıkmadı hala kimden, yoksa? vs. diye endişelenirken sonunda Metutech-Atom'dan ses çıktı. 28-30 Ocak 2011 tarihlerinde bu sefer Odtü Kültür Kongre Merkezinde düzenlenecekmiş. Buyrun direk orijinal metin burada:

Türkiye’de ilk defa 2009 senesinde ODTÜ Teknokent ve METUTECH-ATOM (Animasyon Teknolojileri ve Oyun Geliştirme Merkezi) tarafından düzenlenen Global Game Jam 2011, bu sene yine ODTÜ Teknokent ve METUTECH-ATOM tarafından düzenlenecektir.

Geçtiğimiz sene 39 ülkeden 138 merkezin katılımı ile gerçekleştirilen 48 saatlik uluslararası oyun geliştirme maratonuna 4000’den fazla geliştirici katılmıştır ve toplamda 900 oyun ortaya çıkmıştır. GGJ-2010 Türkiye ayağı 64 geliştirici ile gerçekleştirilmiştir ve geliştirilen 19 oyun ile Türkiye dünya sıralamasında 4. olmuştur.

28-30 Ocak 2011 tarihinde ODTÜ-Kültür Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan GGJ-2011 Türkiye için ODTÜ Teknokent ve METUTECH-ATOM hazırlık çalışmalarını başlatmıştır ve daha başarılı bir organizasyon olması için ortaklık yapısı ile ilgili görüşmelere devam etmektedir. Gerçekleştirilen görüşmelerin sonlanması ile birlikte tüm katılımcıların ve oyun geliştiricilerin GGJ-2011 Türkiye hakkında bilgilendirilmeleri basın ve internet yolu ile sağlanacaktır.

Hasan İmge Çelik - ODTÜ Teknokent

Yorumlar