Back In Business

Evet, tekrar iş başındayız. Marvindie yeniden en son bağımsız oyun haberleri ile sizinle birlikte olacak. Hepsi bu kadar da değil, çok süper projelerimiz mevcut. Yakında hepsini sizinle paylaşacağız ama şimdilik size kısa bir güncel haber derlemesi verip en azından yakın dönem için arayı kapayalım istiyorum.

- Gün geçmiyor ki iPhone AppStore'da bir indie'ye daha kazık atılmasın. Ironhide Game Studio'nun başarılı Flash oyunu Kingdom Rush'ın "Kingdom Rush TD" sahte bir versiyonu Appstore'da satışa sunulmuş. Öğrendiğimize Ironhide'ın bu oyunun kaldırılması yönündeki çabaları da Apple tarafında pek ses bulamamış. Detaylar burada.

- Kasabada yeni bir Indie Bundle var artık: Indie Royale. 14 günde bir yeni bir bundle ile karşınızda olacak olan Indie Royale'de dilediğin kadar öde sistemiyle işliyor. Fakat ufak bir değişiklikle. Satışlar arttıkça fiyat yükseliyor ama belirli miktarların üzerinde ücret ödeyerek satın alırsanız bundle'ı temel fiyatı herkes için bir miktar geriye çekiyorsunuz.

- Rampant Coyote Jay Barnes sonunda yıllardır üzerinde çalıştığı Komedi RPG oyunu Frayed Knights'ı çıkardı. Rpg severler kesinlikle kaçırmasın derim.

- Jeff Vogel'e birşeyler oldu! Yeni oyunu Avadon'un Steam'de yayınlanmasından kısa bir süre sonra kendisinden hiç beklenilmeyecek birşey yaptı ve bütün geneforge serisini tek bir paket altında Steam'den yayınladı! Kaçırmayın derim.

- Bu sene Independent Games Festival'e rekor bir katılım gerçekleşti. Ana yarışmaya 568 ve öğrenci kategorisine 295 başvuru var.

- Bu seneki katılımcılardan biri ise 300'den fazla oyunu içinde barındıran Pirate Kart. Tamamen eğlencesine yapılan, 3-4 içinde aceleyle bir araya getirilmiş, her hangi bir kabul beklemeyen sadece ve sadece geliştiricinin kendisi için geliştirdiği yüzlerce oyunu barındıran ilginç bir çalışma. Amaçları Indie piyasasının bu yüzününde bir şekilde temsil edilmesi ve tabi ki bu tarz bir katılımın başlı başına muhteşem bir şey olması :). Kesinlikle indirip oyunlara bir göz atın. İçinde bir sürü gizli cevher barındırıyor bu paket.

- Tabi IGF hakkındaki bu kadar muhteşem şeyin arasında mide bulandırıcı şeylerde olmadı değil. Phil Fish utanmazca daha önce IGF'de ödül almış olan ve hala çıkaramadığı oyunu Fez'i tekrar IGF'ye soktu. Evet, ne yazık ki kimsenin böyle rezil olabileceğini hesaba katmadıkları için kurallarda bu konuda birşey yoktu. Phil Fish yüzünden artık var ama ne yazık ki bu onun katılımını engelleyemiyor. Yeni kural önümüzdeki seneden itibaren geçerli olacak. Dileğimiz Phil Fish'in finalist olamaması ama 4 sene önceki haliyle oyun finalist olup birde üstüne bir dalda ödül almışken ne yazık ki bu başarısını tekrarlayıp gerçekten hak eden bir başka indie'nin hakını gaspedecek.

Yorumlar