2011 Oyunları #1: Rock of Ages


2011'in son ayında her gün size 2011'de yayınlanmış bir Indie oyunu tanıtmaya karar verdim. Kısa kısa tanıtımlar olacak, çok uzun şeyler beklemeyin. Amacım incelemeler yazmaktan çok bakın böyle oyunlar vardı bir göz atın demek olacak. Neyse başlayalım.

Bugünün oyunu Rock of Ages. ACE Team'in geliştirdiği ve Atlus tarafından yayınlanan bu oyun Windows ve XBLA'a çıkarılmış durumda, yakında PSN içinde çıkarılacakmış ayrıca. Steam'den de edinmeniz mümkün. Oyunda koca bir kayayı yuvarlayarak düşmanınızın üssünü yıkmaya çalışıyorsunuz. Ha birde tower defense gibi etrafa binalar dikerek kendi üssünüzü korumaya da çalışıyorsunuz. Oyunun görselleri de 5 farklı çağın sanat eserleri üzerinden tasarlanmış. Antik Yunandan başlayıp, Ortaçağ, Rönasans, Rococo ve son olarakta Goya'dan esinlenen görselleri ile kendine has bir oyun. Oyunun Sifisos mitinden esinlenilmiş bir hikaye modu ve birçok multiplayer modu bulunuyor.

Meh, anlattıklarım beni gaza getirmedi ama aşağıdaki videoyu izleyin, oyuna bayılacaksınız.



Yorumlar

Unknown dedi ki…
Çok tatlı bir mizah anlayışı var oyunun. Zaten grafik tarzı, kağıttan adam tipler filan derken ev mev yıkıp eğleniyoruz, süper.