2011 Oyunları #12-13-14-15: Hepsi Birden

Kusura bakmayın, bir süredir boşladım buraları. Son birkaç gündür bilgisayar başına geçtiğimde Marvindie'ye yazacak pek vaktim olmadı. Ama şimdi biraz vaktim var ve bende yazamadığım günlerin yarattığı arayı kapatmak adına 4 oyun birden tanıtacağım bu yazıda.

12: Jamestown klasik bir shoot 'em up'tan çok daha fazlası. Oyunda 17 yüzyılda Mars bir İngiliz kolonisidir ama İspanya Mars üzerinde hak iddia eder ve savaş çıkar. Biz de bu savaşın ortasında kalırız. Oyun şu anda 4. Humble Indie Bundle ile satılıyor. Kaçmaz bence.




13: Viriax her yaptığı oyun eskinin arcade yıllarının en iyi örneklerinden sayılabilecek olan Locomalito'dan gelen yeni bir çeşit shoot 'em up. Oyunda bir virüs dünyayı kasıp kavurmakta ve bütün popülasyonu öldürmektedir. Biz ise bu virüs'ü yok etmek üzere tasarlanmış olan ilacı kontrol ederiz. Kan damarlarında dolaşıp aşağıdaki videoda da göreceğiniz şekilde virüslerin kafalarını patlatarak onları yok ediyoruz. Eskinin arcade oyunlarını seviyorsanız Locomalito'dan çıkacak her oyuna yapmanız gerektiği gibi Viriax'a da bir şans verin.



14: Frayed Knights Jay "Rampant Coyote" Barnes'ın uzun süredir çıkmasını beklediğimiz old school komedi rpgsi. Eskinin kendi gözümüzden zindanları dolaştığımız rpg oyunları tadında ve aynı zamanda yıllardır hem bilgisayar hem de masaüstü frp oyunları üzerine çevirdiğimiz geyiklerden uzak olmadığımız tarzda bir grup içi konuşma, tartışma, kavga ve bolca laf sokma vb. espirilerle örülü (mesela power word: defenestrate - pencereden fırlatma diye bir büyü var oyunda :)) bir oyun. Eski tarz Rpg'leri özlediyseniz ve birazda son zamanlarda çıkan karanlık rpg'lerden sıkılıp biraz eğlenceli bir rpg arıyorsanız tam size göre.



15: Luftrauser Vlaamber'den stilize pixel grafiklere sahip bir shooter oyunu. Uçağınızı etrafta uçurup dört bir yandan gelen düşman uçak ve gemilerine karşı savaşarak elinizden geldiğince uzun süre hayatta kalmaya çalışıyorsunuz. Anlatılacak çok birşeyi yok, basit ama çok eğlenceli bir oyun. Hemen sitesine gidip bu flash oyununu deneyebilirsiniz.


Yorumlar