Global Game Jam haberleri!

Bu sene Global Game Jam'lerden pek çok güzel haber var.
Haberlerden ilki, bu sene güzel ve yalnız ülkemizde birden fazla Game Jam düzenleniyor olması.

Geçtiğimiz senelerde sadece Ankara'daki ATOM'un çabalarıyla büyük çapta düzenlenebilen GGJ, bu sene Ankara'nın yanında İzmir, İstanbul ve Elazığ'da da düzenleniyor. Organizasyonların hepsi birbirinden şahane olduğu için de jam site'lar arasında seçim yapmak pek kolay değil.

Bu sene -neredeyse- ilk kez yapılacak olan İzmir GGJ, oldukça istekli ve yetenekli bir ekip tarafından, İzmir Ekonomi Üniversitesinin katkılaryla düzenleniyor. Bir ay gibi kısa bir sürede muhteşem bir organizasyon planına imza atan İzmir GGJ ekibi, konuklarına Ekonomi Üniversitesi yurtlarında dinlenmek için ayrı odalar, sağlık sorunu yaşayanlar için ayrı yemek menüleri gibi hizmetleri verebilecekleri kadar sağlam bir organizasyona imza atıyorlar. Düzenleyen ekip daha önceki GGJ'lerde de katılımcı olarak yer aldıkları için, jam'cilerin neye ihtiyacı olduğunu iyi biliyorlar :)
GGJ İzmir'i şu siteden takip edebilirsiniz: http://www.ggjizmir.com/

Ankara GGJ (ya da kendi deyimleriyle "GGJ Türkiye"), her sene olduğu gibi bu sene de ATOM tarafından düzenleniyor. Geçtiğimiz seneki kötü organizasyon sonrası yükselen şikayetleri duymuş olacaklar ki, GGJ Ankara 2012'in çok daha iyi tasarlandığının müjdesini verdiler. GGJ Ankara bu sene Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu'nda düzenleniyor.
GGJ Ankara'yı şu adresten takip edebilirsiniz: http://www.ggjturkey.org/

Bu sene ilk kez düzenlenecek olan diğer bir GGJ de İstanbul'da. Elimizde bu Jam hakkında fazla bilgi olmasa da en azından düzenleyenlerin işleri epey sıkı tuttuğunu biliyoruz. Facebook grubunda yazdıkları kadarıyla, en son Jam Site'larını bulmuş olan ekibin yazdıklarından, ortalama katılımcı sayısına sahip bir Jam'i rahatlıkla karşılayabilecekleri sonucunu çıkardık.
GGJ İstanbul hakkındaki haberleri şu facebook sayfasından takip etmeniz mümkün: http://www.facebook.com/groups/ggjistanbul/

Bütün bunların dışında, bu sene ilk kez büyük şehirler dışında bir şehirde, Elazığ'da bir GGJ düzenleniyor. Tam da benim sevdiğim türden "bring your own rig" tadında bir ev partisi kıvamında. Eğer Elazığ'daysanız, ya da katılabilecek durumdaysanız, bu ev partisine gavur deyimiyle "crash" etmenizi şiddetle tavsiye ederim.
GGJ Elazığ hakkında bilgiye şu adresten ulaşabilirsiniz: http://ggjelazig.blogspot.com/

Bunların dışında bahsetmek istediğim bir Game Jam daha var. Geçtiğimiz haftalarda,  İstanbul Bilgi Üniversitesi Müzik Bölümü ile Hollanda Utrecht School of the Arts ortaklığında "Kültürler Arası Oyun Geliştirme Platformu" adında bir Game Jam daha düzenlendi. Bu Jam'e dışarıdan katılıma açık olmasa da, öğrencileri bu sektöre teşvik etmek açısından daha sık görmek istediğimiz bir hareketlere güzel bir örnek teşkil etti.
Bu etkinlik hakkında bilgiye de şuradan ulaşabilirsiniz: http://culturesatplay.hku.nl/

Game Jam haberlerinden şimdilik bu kadar.

GGJ'lere başvuruların bitimine iki haftadan az bir süre kaldığını unutmayın!

Yorumlar

Fatih dedi ki…
İstanbul grubuna üye oldum, her şekilde yapacağız diyorlar. Umarım yetişir, çünkü hâlâ GGJ sitesinde gözükmüyorlar. (İki adet Ankara, bir İzmir ve bir Elazığ'ımız var şimdilik.) Artması güzel ama.