Yogurt3D Oyun Yarışması

Ben bu kadar tembel olmasaydım, birazdan okuyacağınız haber ilk "super exclusive" haberimiz olabilirdi. Ama ben tembelim. Eheh.



Ülkemizin medâr-ı iftihar'ı (ya da black token'ı) sayılabilecek oyun stüdyosü YoğurtTek, Ülkemizde oyun geliştirmeye hevesli gençleri motive etmek amacıyla, ülkenin ilk eli yüzü düzgün oyun geliştirme yarışmasını duyurdu. Yegane kuralı oyunların, Flash üzerinde çalışan Yoğurt3D motoru ile hazırlanması olan yarışmanın birincilik ödülü ise 5000 dolar (Yani bi iMac ve iPhone/iPad Devkit almaya yetecek bir para).
Flash tabanlı olması sebebi ile neredeyse tüm işletim sistemlerini, Flash Player 10 sahibiyetinden ziyade hiç bir emek harcamadan destekleyen Yoğurt3D motoru, yaygın olarak kullanılan bir çok 3D formatı da destekliyor, ki aslında bu motor, bu özellikleriyle Flash piyasasında bir devrim bile sayılabilir.

Yarışmaya nasıl katılacağınızı öğrenmek için, bu haberin içinde bi yerlerde bulunan afiş resmine, motor hakkında daha fazla bilgi almak ve API'ına erişmek için buraya tıklayınız.

Yorumlar