Esenthel, daha fazla platformda!

Efendim, bu aralar indie piyasasını öyle korkunç bir gözle takip ediyorum ki, rüyamda Machinarium'un bir daha indirime girip bu sefer komple ücretsiz olduğunu, diğer bir çok indie ürünün de çekilişlerle sepet sepet dağıtıldığını gördüm.

Öte yandan, gerçek dünyada da müthiş şeyler oluyor.
Mesela, tamamen bir "indie forum genci hevesi" olarak hayatına başlayan Esenthel oyun motorunun bugün sahip olduğu konum gibi.
Motor, henüz tamamlanmamış olsa da, şu anda bir kaç MMORPG oyununda ve bir çok başka oyunda daha kullanılmaya başlandı. Non-commercial lisansı tamamen ücretsiz olan oyun motoru, DirectX11 kalitesindeki müthiş grafik motoru ile Torque'u, kullanım kolaylığı ve bütünlüğü ile de Ogre3d'yi zorluyor (Hatta bana kalırsa, ikisinden de iyi :3).

Şimdi ise motora bambaşka bir meziyet eklendi; Mac desteği.
Adı geçen diğer oyun motorlarının aksine, Esenthel'e iPhone desteğinin yanı sıra, bizzat Mac desteği de eklenmiş durumda. Böylece daha "elegant" takılan oyun geliştiricilerine ulaşılması, ve zengin Mac ortamından faydalanılması bekleniyor. Öte yandan, piyasada nadiren gördüğümüz platformlar arası çokluoyuncu desteği de, doğal yoldan motora eklenmiş durumda.
DirectX tabanlı ve PhysX destekleyen bir motorun Mac'e çıkmış olmasının olağanüstülüğü yanında, oyun motorunun muhtemelen asla Linux için yayınlanamayacak olması ise beni değil ama, sevgili Linux'çı arkadaşlarımı üzen bir gerçek. Öte yandan, motoru geliştiren ekibin gelecek planları arasında PS3 ya da XBox360 desteği var. Bu, yaptığınız bir oyunu hiç zorlanmadan üç farklı, hayvani platforma birden çıkarabilmek anlamına geliyor ki, tamamen Indie-gücüyle yapılan bir motor için inanılmaz bir şey.

Motorun sitesi (daha fazla bilgi ve indirmek için): http://www.esenthel.com/

Peki Esenthel'i başka hangi platformlarda görmek istiyoruz?

Yorumlar

Ragnor dedi ki…
Esenthel'de mi indie şimdi? Peeh!