Java 4k 2009 yarışması

2005'ten beri yapılmakta olan ve her sene onlarca sanat ve programlama şaheserinin günışığına kavuşmasını sağlayan "Java kullanarak 4kb'lık oyun yapma" temalı Java4k yarışmasının 2009 ayağına katılımlar, yoğun ilgi üzerine şubat sonuna kadar uzatıldı. Katılan oyunları şuradan görebilirsiniz.

Öte yandan, sitedeki diğer oyunlardan dikkatimi çeken bir kaçını tanıtmak istedim.

Oyunlardan ilki Left 4k Dead. Adından da anlaşılacağı üzere, ilhamını Valve'un son oyunu Left 4 Dead'den alan bu oyun, oldukça basit ama inanılmaz eğlenceli bir shooter (tam burada, anlatmanın gereksiz olduğunu farkettim). Bu oyun aynı zamanda 2009 yarışmasına katılıyor.

Bir diğer dikkat çeken oyun Miners4k. Lemmingsvari havası ve sandbox atmosferiyle kendini uzun bir süre oynatabilen bir oyun (4k bir oyun için uzun tabi. yirmi dakika falan :). amacınız toprakta delikler açıp/kapatıp madencilerinize altına giden -ve geri dönebilen- yollar yaratmak.

FKConflict, 4k'ya sığdığına inanmak istemediğim kadar güzel tasarlanmış bir Risk türevi. Masaüstü Risk oyunlarından tek eksiği grafikleri.

(Bu arada, oyunların screenshot'ları oyunlardan daha fazla yer kapladığı için resim koymayı uygun görmedim. açın oynayın işte arkadaşım ;)

Daha fazla oyun için ve eğlence için Java4k'nın sitesine bir göz atmanızda fayda var.

Yorumlar