Savage 2

Ayarı aldık mı?
Aldık. Bi de gülüyoruz, ehehe.
Uzun zamandır yapmadığım bir şey yaparaktan, bugün bir oyun inceleyeceğim a dostlar. 

Uzaktan bakınca gayet de "koca koca şirketlerin yaptığı oyunlar"a benzeyen Savage 2, aslında kurumsal bir çatı altında toplanmayı becerebilmiş bir avuç bağımsız arkadaşın, kendi geliştirdikleri Silverback adlı oyun motoru üzerine inşa ettikleri bir Aksiyon/Strateji oyunu. 

Oyun, Allegiance'a, Battlefield 2'ye yahut Natural Selection'a benzer biçimde iki farklı kısımdan oluşuyor; İlk kısım Strateji ekranı. Bu ekran, sadece takımın komutanı tarafından görülebiliyor ve oynanış açısından sıradan bir strateji oyunundan
 farksız. Komutan, aynı zamanda birer oyuncu olan işçiler vasıtasıyla bina dikiyor, kaynak topluyor ve saldırı emirlerini vererek takımı organize ediyor. İkinci kısım ise, komutan dışında herkesin oyuna dahil olduğu aksiyon kısmı. Üçüncü kişi kamera açısından oynadığımız bu kısımda, 6 farklı sınıf arasından seçtiğimiz bir karakter ile komutanlarından gelen emirlere de bağlı kalarak takım arkadaşlarıyla birlikte rakip takımın oyuncularını (ve binalarını) ekarte etmeye çalışıyoruz. Savaşırken kazandığımız tecrübe puanları ve altınlarla da karakterimizi geliştirebiliyoruz.

Maksimum 64 kişinin katılabildiği sunucularda savaşlar, şimdilik Human ve Beast adı altındaki iki rakip takım arasında gerçekleşiyor. İlerleyen zamanlarda oyuna Hellfire adında üçüncü bir tarafın eklenmesi bekleniyor.

Tamamen ücretsiz olan ve resmi sitesinden indirilebilen oyunun
 resmî Mac ve Linux portları da mevcut.

(Beni oyun içinde "Temesta"  nickiyle bulabilirsiniz ;)

Puan: 4.5/5 

Yorumlar