İstanbul Efsaneleri: Lale Savaşçıları

Yazarın Notu: Türk oyunlarını derlediğimiz ama yayına geçmeyen bir blog için yazdığım ufak bir yazıydı bu. O blog projesi tamamen iptal olduğuna göre burada yayınlamamda bir sakınca görmüyorum. Bu arada bu oyunda gelmiş geçmiş en iyi Türk yapımı oyundur benim gözümde. Hala aşılamadı, yaklaşıldı ama aşılamadı :).


Lale Savaşçıları 1994 yılında SiliconWorx ekibi tarafından Amiga için çıkarılmış bir rol yapma oyunudur. Daha sonra SiliconWorx ve Compuphiliacs iş birliği ile PC'ye de aktarılmış ve 1996 yılında Raks New Media tarafından piyasaya sürülmüştür.

İstanbul'un fantastik bir versiyonunda geçen oyun kendine has bir dünya, karakter ve büyü sistemi içermekteydi. Dönemin SSI RPG'lerine benzer bir tarzda olan oyunda oyuncu 4 karakterden oluşan partisini yaratıp oyun dünyasına dalıyordu. Oyun tamamen sıra tabanlı idi. Oyuncunun dolaştığı dünya birinci şahıs perspektifinde ama savaşlar izometrik grafiklere sahip bir başka haritada geçiyordu.

Oyunun Hikayesi (Yapımcılarının Ağzından):
"Oyun günümüz İstanbul’undan büyük bir tesadüf sonucu İstanbul Efsaneleri hayali dünyasına geçen 4 kafadarın başından geçen traji-komik, hemi de fantastik öyküleri anlatır. Otoparka kaçan toplarını almak için burunlarını soktukları olaylar, lalelerimizi hiç beklemedikleri, ilgilenmedikleri ve başlarını çok ağrıtacak dev bir kahramanlık öyküsünün başrolüne oturtuverir. Onlar, o adsız, o mütevazı, o “cesuryürek” laleler, çaresiz İstanbul’u bağnazlığın karanlık pençesine düşürmek üzere olan “Şeyh Cehalet”in önüne çıkacak kadar salak son kahraman demeti olacaklardır."

Oyunun yapımcıları 2005 yılında yeni bilgisayarlarda sorunsuz şekilde çalışacak bir Lale Savaşçıları Dağıtımı yayınladılar.

Kaynak için tıklayınız.

Yıl: 1994, 1996
Platform: Amiga, PC
Yapımcı: Siliconworx, Compuphiliacs
Yayıncı: Raks New Media
Web: http://www.stillpsycho.net/%C4%B0stanbul_Efsaneleri

Yorumlar

tesla dedi ki…
Fantom of the otopark :)
Ragnor dedi ki…
silikon baba :)