The Spirit Engine 2 Freeware Oluyor

2008'in en başarılı Indie Rpg'lerinden biri olan ve GameTunnel tarafından 2008'in en iyi Rpg'si seçilen (ayrı bir ek olarak belirteyim Mount&Blade 2. oldu o sene) The Spirit Engine 2'nin yapımcısı Mark Pay forumunda oyunun satışlarının hiç iyi gitmediğinden dem vurdu. Bu konudaki suçun kendi üzerinde olduğunu belirtip, başta pazarlama ve reklam olmak üzere birçok konuda daha çok çalışması gerektiğini söyledi. Oyunun bu ticari başarısızlığını göz önüne alarak kendi sözleriyle
"Bari herkes oyunu bedava oynayabilsin, sadece beleşçi korsanlar değil."
diyerek oyunu en kısa zamanda freeware olarak yayınlayacaklarını duyurdu.

Oyuna son bir patch çıkarıp aynı zamanda hala yayınlanmakta olduğu çeşitli portallarla ilgili anlaşmaları bitirir bitirmez oyunu freeware olarak yayınlamayı düşünüyorlarmış. Açıkcası Indie Rpg'leri seviyorsanız ve bu geliştiriciyi desteklemek isterseniz henüz hala oyun satılıyorken (hem de $10 gibi düşük bir ücretten) bence hiç vakit kaybetmeyin ve oyunu satın alın. Eğer emin olamıyorsanız oyunun demosunu ya da freeware olan ilk versiyonu The Spirit Engine'i deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Ahmet Kamil Keleş dedi ki…
İtiraf etmem gerekir ki bu oyunu daha önce hiç görmemiştim. Pazarlama konusunda sorun yaşamış olmalarına şaşırmadım.

Zaman bulduğumda inceleyeyim.
Ragnor dedi ki…
Oyun artık freeware. http://www.thespiritengine.com/tse2-download.php linkinden indirebilirsiniz.
tesla dedi ki…
Sanırım hosting konusunda biraz sıkıntıları var. Reklamdan reklama tıklayıp, 10 takla attıktan sonra birinci hosting seçeneğinden kar çıkmayacağını anladım. Neyse ikincisi sorunsuz.